BESKRIVNING AV BANAN

10 km-banan (röd sträckning)

Loppets första del går på en grusväg, efter en knapp kilometer viker banan in på en del av Skåneleden. Denna del är mer av en stigkaraktär och en del rötter sticker upp och därmed bör man vara lite försiktig, dock finns det gott om plats. Efter en liten stund på Skåneleden kommer du till vackra ”Kärleksdalen”, en fantastisk oas i blandskogen. Mitt i detta kommer banans brantaste backe, det kan vara en aning halt i oktober men den är inte lång så det är inga problem. Därefter går det svagt utför tills du kommer ut på en grusväg igen som du springer i cirka 1 km. Därefter viker banan in på en skogsväg igen och du får ett kort parti med lite uppförsbackar tills du kommer ut till ett kalhygge som snabbt övergår till fantastisk natur av skiftande karaktär.

Strax efter 5 kilometer kommer första och enda vätskekontrollen, där får du förhoppningsvis även lite glada tillrop. Banan fortsätter på skogsvägar som både går uppåt och neråt samtidigt som du får tillfälle att både kolla in granskog och lövskog samt Göingeskogens outhärdliga vidder.

Efter cirka 7 km viker du vänster och kommer ut på grusväg igen, banan fortsätter rakt fram och under ett kortare parti får du banans enda asfalt under dina fötter. Men lugn det går snabbt över och du får snart den sköna grusen under dina fötter igen och därefter är det grusväg in till målgång.

4,8 km-banan (gulprickig sträckning)

Den korta banan startar på samma ställe som milbanan och följer den i lite drygt 3 km. Vid kalhygget tar ni vänster (milbanan går till höger), där följer en skogsrunda på knappa kilometern. När ni passerar 4 km så kommer ni ut på samma grusväg som milbanan och avslutar de sista 800 meterna med grus under era fötter.

Målgången är cirka 300 meter från starten, där får du din medalj och en välförtjänt korv samt tillfälle att diskutera med andra löpare om just din löpupplevelse. Generellt kan sägas att banorna är något utmanande men alla klarar av den.